Medlemsresa till Gotska Sandön

Vi åker tillsammans till Gotska Sandön!

Gotska Sandöns nationalpark är Östersjöns ensligaste ö och tillhör Gotlands län. Nationalparken har en areal av 4500 hektar, varav 3638 hektar består av land. Här kan du njuta av vackra sandstränder, gråsälar och sällsynta skalbaggar. Eftersom ön består av flygsand är den väldigt kuperad. Den högsta dynen, Höga Åsen, ligger 43 meter över havet. Större delen av ön är täckt av tallskog av varierande ålder. De äldsta träden är troligen uppåt 500 år gamla. I dynsänkor, så kallade morar, finns lövskog på flera håll. Strandzonen upptas av sand- och grusstränder och innanför ligger den så kallade burgdynen (www.sverigesnationalparker.se)

Vi har bokat resa och boende för 10 personer.

Avresa från Nynäshamn söndag den 29/7 och åter till Nynäshamn onsdag den 1 augusti.

Vi bor i fem tvåmanstält med sängar.

Priset är 1625:- per person. (Båt 1050:-, plats i tält 450:-, avbeställningsskydd 125:-). Betalning sker senast 30 dagar innan resan.

Reseledare är Agneta Kornebrant, som har besökt ön ett flertal gånger. Agneta kommer att leda guidade turer på ön för de som önskar att följa med.

Vill du följa med?

Kontakta Agneta på tfn 011-12 41 22 eller e-post agneta.kornebrant@norrkoping.se

Viktig information

På Gotska Sandön finns ingen hamn. Detta innebär att båten antingen lägger till vid stranden eller att passagerarna stiger om till gummibåt som kör upp på stranden. Resenärer måste ha tillräcklig fysisk förmåga att klara dessa omstigningar.

Eftersom det inte finns någon hamn måste båten angöra ön på lämplig plats på öns läsida. Detta kan innebära att resenär måste gå upp till tio kilometer på sandstigar i delvis kuperad terräng för att nå övernattningsplatsen. Motsvarande gäller vid återresan. Allt bagage transporteras dock genom besöksvärdarnas försorg. Resenärer måste ha tillräcklig fysisk förmåga att klara dessa promenader.

En besökare på Gotska Sandön måste vara medveten om att det inte finns några sjukvårdsresurser på ön.

Övrig information finns på: www.sandoresor.se

 

Dela

Kommentera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.