Handla miljövänligt-gruppen

Handla miljövänligt-gruppen

Är du intresserad av hållbar konsumtion? Gå med i vår grupp!

Handla miljövänligt-gruppen (HMV) knyter samman oss som vill agera för hållbar konsumtion – byta kläder, dela grejer med varandra eller visa producenter och butiker vad vi vill ha.
Inga förkunskaper krävs. Vi lär oss tillsammans. Nya idéer och tankar uppskattas och du har själv möjlighet att påverka gruppens kommande aktiviteter! Du bestämmer också själv hur aktiv du ska vara.
Vi brukar ha möten hemma på Naturariet och äter något gott och ekologiskt ungefär varannan månad utöver andra aktiviteter.

 

Aktiviteter och kampanjer

Några av de aktiviteter vi gjort finns sammanfattade på länken nedan. Vi har bland annat besökt ordnat utställningar i samband med Miljöveckan (alltid vecka 40 varje år). Läs mer om Miljövänliga veckan på Naturskyddsföreningens hemsida. https://www.naturskyddsforeningen.se/miljovanligaveckan

Vi brukar också delta i Trädgårdslust vid Färgargården under våren och hållbar julmarknad på Arbetets museum. Vi säljer då produkter som har anknytning till natur och djur, allt till självkostnadspris. Vårt fokus är på information om hållbarhet och vad man själv kan göra för att skydda vår natur.

Vi gör även olika undersökningar om tillgång till ekologiska varor, deltar i Klädbytardagar och har bokcirkel.

Vill du gå med i gruppen eller har frågor?

Kontakta Sonja Larsson-McCann på telefon 070-328 82 64 eller skicka e-post till sonja.larsson-mccann@telia.com

Aktiviteter och kampanjer

Några av de aktiviteter vi gjort finns sammanfattade på länken nedan. Vi har bland annat besökt strutsfarm, stått på rättvis julmarknad, besökt glasbruk mm. Och självklart engagerar vi oss i miljövänliga veckan, som varje år sker vecka 40.

Läs mer om miljövänliga veckan på naturskyddsföreningen.se

Detta har vi gjort

Vill du gå med i gruppen eller har frågor?

Kontakta Sonja Larsson-McCann på telefon 070-328 82 64 eller skicka e-post till sonja.larsson-mccanntelia.com