Tillsyn av vandringsleder

Naturskyddsföreningen Norrköping och Norrköpings kommun har kommit överens om att föreningen ska hjälpa till med viss tillsyn och lättare skötsel av vandringsleder inom Norrköpings kommun. Dessa vandringsleder är:

Anders gör fint längs leden i Jursla gammelskog.

• Getåravinen (exklusive Östgötaleden)
  • Abborrebergsleden
  • Kvarnbergsleden
  • Kättsättersleden
  • Klockaretorpsleden
  • Herrebro våtmark
  • Leonardsbergsleden
  • Svärtinge udde
  • Kvillingeleden
  • Dvardalaleden
  • Glotternskogen
  • Krokeksleden
  • Marmorbruket
  • Djurön
  • Torshagsravinen
  • Jursla gammelskog
  • Rödgölen (exklusive Östgötaleden)
  • Prästgårdsleden

Tillsynen utförs av Naturskyddsföreningen Norrköpings medlemmar och görs tre gånger per år. En gång på våren under mars, april eller maj, en gång under sommaren under juni, juli eller augusti och en gång under hösten under september eller oktober. I skötseln ingår att städa stigen och den närmsta omgivningen från skräp (närmsta omgivningen innebär ungefär så långt som man ser från stigen) man plockar så mycket skräp man orkar bära. I skötseln ingår också att med sekatör/busksax klippa bort grenar, ris och dylikt som står för nära stigen. Man klipper så mycket så man inte får grenar eller ris på sig då man går stigen.

Samordningsansvar för tillsynsansvariga

Agnes Ekman Söderholm, a.ekman.soderholmgmail.com